Tips van Klanten

klantentips

Deel hier jouw tip!
Heb jij iets bedacht waardoor je de Homeplanner of de Organizing agenda net iets slimmer of overzichtelijker gebruikt, of heb je op een leuke manier de weekpagina's opgepimpt? Laat 't ons weten alsjeblieft. Dan zetten we je tip met eventueel een foto er hieronder bij.

Verschillende kleuren pennen

Ik gebruik in de agenda en de homeplanner de Frixion Ball pennen van Pilot in verschillende kleuren. Een groot voordeel van deze pennen is dat ze uitgumbaar zijn en je zonder problemen over dezelfde plek kunt her-schrijven dus nooit meer gekras!

En door de verschillende kleuren zie ik in 1 oogopslag hoe mijn week er uit gaat zien.
Blauw = privé
Groen = bedrijf
Oranje = opleiding

Een organizing match made in heaven zeg maar ;-)
Elaine

Tips voor het dagelijks eten

Om de variatie erin te houden en om wat makkelijker boodschappen te doen heb ik een (voor ons gezin) makkelijk eetschema aangehouden.

Ma: Vlees Dag (een gerecht met vlees)
Di: Vega Dag (een vegetarische gerecht)
Wo: P-dag (pasta, patat, pannenkoeken, pizza, poffertjes)
Do: Gevogelte Dag (kip, kalkoen of andere kakelend hapje)
Vr: Vis Dag (vrijdag visdag)
Za: Brood Dag (Turks brood ofzo met wat vis of vlees en salade, tosti's e.d.)
Zo: T-dag (Take Away, Take me Out, Take it Easy)

Dit werkt prima voor ons en bovendien weet elk gezinslid zo waar hij/zij aan toe is die avond.

Bij de Taakplanner heb ik e.e.a. veranderd: bedden verschonen 52 x, zolder 1x, gordijnen wassen en vitrages 1x (omdat dit zo'n hels karwei is maar en wordt ook niet gerookt binnen en we hebben geen huisdieren binnen dus dat scheelt)

Jeanine

Kleurtjes voor beter overzicht

Ik kleur mijn activiteiten in de Homeplanner in voor een nog beter overzicht. Zoals werk = groen, afspraken = roze, geel is vrije tijd. enz.

Judith

taakplanner en jaarbudget

Hallo! Al jaren gebruik ik met veel plezier de Homeplanner. Ik vond de klusjeslijst (taakplanner) altijd heel slim, maar bladerde er nooit naar toe want dat was zoeken. Echt jammer.
Nu heb ik het eenvoudiger gemaakt: met twee klemmetjes maak ik de weken die voorbij zijn, vast áchter de 'taakplanner'. Zo heb ik de taakplanner altijd voor het grijpen, en hoef ik niet meer de hele kalender langs te bladeren.

En op de tegenoverliggende lege achterkant heb ik nu mijn jaarbudget geplakt (uitgeprint uit excel). Dan kan ik - net als bij de klussen - aankruisen welke uitgaven al geweest zijn.

Groetjes van een zeer tevreden Homeplannergebruiker. Geen andere familyplanner kan tippen aan deze! Ulrike

Data's van vakantie, studiedagen, enz.

Ik krijg natuurlijk aan het begin van het schooljaar al allerlei brieven met daarin de data's van vakantie, studiedagen enz. En dat voor 3 kids die allemaal een verschillende school hebben. Ik gebruik daarom het notitievak achterin de planner. Daar schrijf ik de data's allemaal in voor het komende jaar. Ik kan de brieven daarna wegdoen en als ik de nieuwe planner heb, schrijf ik de data's gewoon over in de nieuwe kalender.

Jet

Taakplanner

We hebben erg veel plezier van de Homeplanner. Klussen die niet van toepassing zijn (meubels in de boenwas, uitruimen kelder) hebben we vervangen door: goten schoonmaken en horren schoonmaken.

J.T. uit Heerenveen

Schoolvakantie, lestijden en proefwerkweken in een overzicht

Ik heb op de vakantie-feestdagen pagina achterin de Homeplanner:

  • Een tabje gemaakt om snel naar de vakantie-feestdagen blz. te gaan.
  • De vakanties die voor onze kinderen geldt heb ik met geel aangestreept.

    vakantie en feestdagen 1
  • Een geel post-it met daarop de lestijden en het telefoonnummer van de meldkamer heb ik over de informatie die ik dan niet meer nodig heb heen geplakt.
  • Bij notities staat in welke klas de kinderen zitten en wie de mentor is en op welke dag ze hoeveel uur hebben. Dit doe ik in het begin met potlood om het na de vakantie te kunnen veranderen.
  • Onder in het jaaroverzicht geef ik voor volgend jaar alvast de proefwerkweken en vakanties aan.

    Ivonne uit Veldhoven

Belangrijke papieren in een doorzichtig tapblad

Ik heb mijn Plan-Point kalender opgehangen aan de muur en op het achterste blad heb ik een doorzichtig tapblad vastgeniet met een opening naar boven (kan ook een grote envelop zijn).

doorzichtig tapblad

Zodat ik heel belangrijke papieren die ik vaak nodig heb meteen bij de hand heb. Ik hoef dus nooit meer te zoeken in een lade, ideaal!

Mariska uit Eindhoven

Huishoudelijke klusjes

Ik schrijf bij de wekelijkse huishoudelijke klusjes onderaan elke week:

Administratie. Een vaste dag voor je post/geldzaken voorkomt een hoop stress en onbetaalde rekeningen!

Koelkast schoonmaken. Als je wekelijks vóór je boodschappen doet even de kliekjes opruimt en een doekje door de koelkast haalt, komen je boodschappen in een (redelijk) schone koelkast, en weet je ook precies wat er nog is aan restjes/boodschappen van vorige week. Meestal maak ik die restjes dan die dag ook op, hoef je ook weer minder weg te gooien, en voorkom je dat ze ACHTER de verse boodschappen gaan staan schimmelen.

PS het kruislings schoonmaken is echt een uitvinding.

Ulrike uit Harlingen

Boodschappen

Voor wie graag het boodschappenlijstje af wil scheuren, zijn er post-it blaadjes te koop. Ze zijn er ook in de kleur blauw en met de juiste afmetingen. Opplakken, opschrijven en meenemen maar!

Caroline

Verticale lijnen

Mijne dames, heren, Ontzettend veel baat heb ik bij de Homeplanner, helemaal geweldig. Om het nog overzichtelijker te maken, trek ik tussen de dagen verticale lijnen.

Cobi

Tip: Makkelijk!

Voor het schrijven van de vaste afspraken in de homeplanner kun je met de dymotang 52 x dezelfde tekst uitdraaien en opplakken. Of natuurlijk printen op etiketjes en dan erop plakken. Lekker makkelijk en schrijven is niet nodig. De kinderen vinden het natuurlijk ook leuk om te doen!

Katja

Boodschappen stans-/scheurrand

Vraag: Is het mogelijk om het vak voor de 'boodschappen' van een stans-/scheurrand of iets dergelijks te voorzien, zodat het lijstje wekelijks uitgescheurd kan worden i.p.v. over te schrijven (= dubbele actie)?

Antwoord: Het nadeel van uitknippen of scheurrand is dat ongeveer op de helft van het jaar de kalender scheef gaat hangen. Daarom hebben wij daar vanaf gezien. Wat je wel kan doen is een memoblaadjes met plakrand er overheen plakken of knip het boodschappenlijstje uit wanneer je boodschappen gaat doen.

Taakplanner

Bij de taakplanner heb ik de volgende klusjes toegevoegd, wellicht nuttig voor een volgende editie: afwasmachine schoonmaken (1 x p.m.), strijkijzer ontkalken, koffieapparaat ontkalken (of, bij ons, nieuw Britafilterpatroon in doen)

J.Tubbergen uit Rotterdam