Alles over eten

Zo hoef je nooit meer na te denken over het avondeten

Geschreven door Irma Meijer.

Plannen kan je helpen om rust te creëren op allerlei gebied. Soms lijkt het saai, om al veel vooraf vast te leggen. Aan de andere kant hoef je er dan maar 1 keer over na te denken en kun je daarna gewoon doen, wat je je hebt voorgenomen. Zo ook met koken van een warme maaltijd.

10 tips & trics, food fabels en leuke weetjes voor jou en je gezin

Geschreven door Claire van den Heuvel.

Als ouder is het, in een wereld waarbij een overvloed aan eten te verkrijgen is, niet altijd makkelijk om de juiste keuzes te maken op het gebied van voeding voor je kinderen. Terwijl dit wel ontzettend belangrijk is. Hier vind je 10 tips & trics, food fabels en leuke weetjes voor jou en je gezin.

Zo raak je die vakantiekilootjes snel weer kwijt!

Geschreven door Irma Meijer.

De zomervakantie is weer achter de rug. Het 'gewone' dagelijkse ritme is in de meeste gezinnen weer langzaam ingevoerd en het leven gaat zijn gangetje. Alleen zijn er hier en daar nog een paar vakantiekilootjes, die moeten verdwijnen!

Melk is goed voor elk?

Geschreven door Reny Wildenberg.

Melk is goed voor elk. - Plan-Point.nl 2Nog zoiets waar de laatste tijd veel om te doen is; het laten staan van zuivel. Overal lees je dat recepten zuivelvrij, of lactosevrij gemaakt zijn. Waarom eigenlijk? Melk is toch goed voor elk, melk is toch gezond? Zo zijn we thuis opgegroeid met melk, het maakte jarenlang onderdeel uit van ons dagelijks voedingspatroon.

Wat ga jij eten? Keeltjes!

Geschreven door Irma Meijer.

Keeltjes, oftewel raapstelen zijn weer verkrijgbaar. Veel mensen verwerken de raapstelen in een stamppot, maar je kunt er meer mee. Daarom dit keer wat meer informatie over deze 'vergeten' groente.    

Wat te doen met verse kruiden? 5 ideeën

Geschreven door Agnes Ferwerda.

Meestal gebruik je verse kruiden alleen maar voor het koken. Bieslook gaat bij mij bijvoorbeeld door de kruidenboter en peterselie door de soep of over de aardappelen. Maar er zijn nog veel meer mogelijkheden te bedenken voor verse kruiden! Ik heb allerlei kruiden in potten en bakken op mijn (dak)terras staan en zo heb ik altijd wat voorhanden. Je kunt er namelijk heerlijke dingen mee maken.

Eet jij nog brood?

Geschreven door Reny Wildenberg.

Eet jij nog brood - Plan-Point.nl
Eet jij nog brood? Dat is een vraag die ik steeds vaker gesteld krijg. En op zich verbaast die vraag mij niet aangezien er een ware broodhype gaande is! Er wordt minder brood gegeten, zo staat steeds vaker in de krant. En naast dat er minder brood gegeten wordt, worden we ook steeds kritischer op het brood dat we eten.

Vijf originele ideeën voor een kruidentuintje

Geschreven door Agnes Ferwerda.

Als je niet teveel met pakjes kookt, maar net als ik zoveel mogelijk lekker zelf klaarmaakt dan is het heel handig en leuk om een eigen kruidentuintje te hebben. Verse kruiden zijn ook heerlijk om thee van te zetten en je hebt er niet eens een tuin voor nodig!

De avocado, vet gezond?!

Geschreven door Irma Meijer.

Vorige maand een artikel over stoofperen, deze maand een artikel over de advocaatpeer. De advocaatpeer?? Ja, dat is een avocado. Je weet wel, die vrucht die o.a. gebruikt wordt om guacamole dipsaus te maken bij Mexicaanse gerechten. Deze groene vrucht groeit aan de advocaatboom en rijpt pas, nadat hij geplukt is.