Zo maak je een goede start in 2017

Geschreven door Zamarra Kok.

Heb je ook zo'n zin om 2017 lekker opgeruimd en goed georganiseerd te beginnen? Wij helpen je op weg met vijf tips die eenvoudig in te passen zijn in de drukke decembermaand.

Zes decemberproblemen – met oplossingen!

Geschreven door Zamarra Kok.

Ieder jaar loop je in december tegen dezelfde irritante problemen aan: lange rijen voor de kassa’s, de kat die de ballen uit de kerstboom slaat en een stinkende huiskamer na het traditionele gourmetten op Eerste Kerstdag. Maar dit jaar… krijg je nu alvast de oplossingen!

De 20 beste opbergtrucs voor je kerstspullen

Geschreven door Vivianne Broekman.

Kerst staat voor de deur! Dat betekent een boel gezelligheid, en een heleboel verwarde kerstlampjes, gebroken kerstballen of geknakte kaarsen. Met wat karton, een paar eierdozen en wat plastic bekers maak je heel simpel slimme opbergplekken voor je kerstspullen.

December checklist - gratis printversie

Geschreven door Vivianne Broekman.

Goed voorbereid is het halve werk! December..... een maand vol extra activiteiten en feestelijkheden. Om dit alles goed te plannen is juist een hele klus. Lig je er al wakker van? Dan is deze decemberplanner wat voor jou. Download gratis de december checklist printversie!
   

10 tips haal de stress uit de kerst

Geschreven door Zamarra Kok.

Kerstdagen? Moet ik daar nu al aan denken? Sinterklaas is net geweest! Ik hoor het je denken… Prima hoor, dan ren je eind december net als de rest van Nederland met rode konen van de stress door de stad. Blijkt het cadeautje voor je zoon een levertijd van drie weken te hebben, maken alle kerstlampjes kortsluiting

Hoe overleeft mijn banksaldo de feestdagen?

Geschreven door Ilona Visker.

December is een cadeautjesmaand, dat is bekend. Gelukkig hoeft het geen extra dure maand te zijn, als je maar goed voorbereid bent. Maak bijvoorbeeld voor jezelf een overzicht van alle mensen voor wie jij een cadeautje wil kopen. Heb je al ideeën voor bepaalde mensen? 

Een perfect geplande party outfit

Geschreven door Lynsey Dubbeld.

In de aanloop naar de feestdagen groeit het risico op impulsaankopen en extravagante uitgaven. Vooral mode, schoenen en accessoires brengen ons in de verleiding. Plan-Point zet de drie beste tips op een rij om de feestdagen door te komen – in stijl maar zónder partystress.

Sinterklaascadeaus: 3 dilemma’s

Geschreven door Annemarie Koop.

De pepernoten en chocoladeletters liggen al weken in de winkels. Het Sinterklaasjournaal is begonnen en de speelgoedbrochures vallen op de deurmat. Mijn Nibud-collega Marion Weijers schrijft: “Ik hou ervan: de chocolade, de spanning, de gezelligheid. Maar tegelijkertijd voel ik ook de ‘cadeaustress’ opkomen.” Drie dilemma’s zet ik hier op een rij.

4 leuke manieren om sinterklaas te vieren

Geschreven door Zamarra Kok.

Sinterklaasfeest staat bol van de tradities, dat maakt het juist zo leuk om te vieren. Ieder jaar zijn er dezelfde ingrediënten: cadeautjes, gedichten, pepernoten en surprises. Wil je dit jaar een originele draai geven aan het heilig avondje? Wij hebben een paar suggesties voor je.