De lekkerste sinterklaasdrankjes

Geschreven door Zamarra Kok.

Pakjesavond heet niet voor niet het heerlijk avondje: er mag naar hartenlust gesnoept worden! Om alvast helemaal in de stemming te komen, hebben we lekkere recepten voor drankjes uitgezocht die geweldig samen gaan met pepernoten en borstplaat: speculaaskoffie, vanillemelk, chocolademelk met pepermunt en ouderwetse bisschopswijn.

 

Vanillemelk plan point.nlVanillemelk

Dit heb je nodig:
• 1 liter melk
• 4 theelepels custardpoeder
• 1 zakje vanillesuiker
• 2 theelepels honing
• 1 theelepel kaneel

Zo maak je het:
Houd wat van de melk achter en breng de rest van de melk aan de kook. Maak het custardpoeder aan met de achtergehouden melk en bind hiermee de kokende melk. Voeg de vanillesuiker en honing toe en bestrooi de vanillemelk met de kaneel. Schenk het in bekers en drink het heet.

Speculaaskoffie plan point.nlSpeculaaskoffie

Dit heb je nodig:
• 1 beker koffie
• halve theelepel speculaaskruiden
• slagroom
• cacaopoeder


Zo maak je het:

Meng speculaaskruiden door de koffie. Maak het af met een toef slagroom met cacaopoeder. En vergeet natuurlijk niet om er speculaas of pepernoten bij te serveren!

Chocolademelk met pepermunt plan point.nlChocolademelk met pepermunt

Dit heb je nodig:
• 1/4 kop room
• 1 theelepel suiker
• 1 1/4 kop volle melk
• 1/2 theelepel vanille1/2 theelepel cacao
• 1/4 kop chocoladesnippers
• 1 theelepel pepermunt baking snippers
• Voor de topping: marshmallows/pepermunt suikerstok

Zo maak je het:
Doe de room, suiker, melk en vanille in een steelpan en breng aan de kook. Als het kookt, haal je het van het vuur en voeg je de cacao, chocoladesnippers en pepermuntsnippers toe. Roer tot alles is gesmolten en het een glad geheel is. Schenk in twee koppen en garneer met marshmallows en een suikerstok.

Bisschopswijn plan point.nlBisschopswijn

Dit heb je nodig:
• 2 sinaasappels (schoongeboend)
• 5 kruidnagels
• 1 fles rode wijn (0.75 l)
• 2 kaneelstokjes
• 75 g rietsuiker
• 1 mespunt gemalen koriander (ketoembar)


Zo maak je het:

Snijd de sinaasappels doormidden en steek er de kruidnagels in. Schenk de wijn in een pan en breng hem met de sinaasappels, de kaneelstokjes, de suiker en de koriander tegen de kook aan. Laat op heel laag vuur - liefst op een warmhoudplaatje - minstens 1 uur trekken. Serveer de warme wijn in glazen. Zonder alcohol? Vervang de wijn door rode druivensap en laat de rietsuiker uit het recept.

Zamarra Kok

Zamarra Kok

Ik ben Zamarra Kok, schrijfster en professional organizer. Ik streef ernaar het leven voor iedereen wat makkelijker te maken.