Kids weetjes

Zen Mama Zijn

Moeder en ‘zen zijn’ lijken misschien moeilijk met elkaar te combineren. ‘Het opruimen van gevallen kruimels van mij dochter is de enige reden waardoor ik soms op de grond zit’, vertelde een moeder mij ooit. ‘Voor mediteren heb ik echt geen tijd!’, was haar boodschap. Begrijpelijk en herkenbaar, voor bijna alle moeders denk ik.

10 MAMtips voor meer balans in je moederrol

Geschreven door Yura Boerma.

yura boerrma

Herken je dat ook als moeder? Je wilt graag uit die spagaat tussen je werk & privéleven en meer balans in je moederrol. Lees dan de 10 inspirerende en waardevolle tips om je Meer in balans, Anders moeder of Minder gestrest te voelen.

Opvoeden: let op je woorden!

Geschreven door Mariette Dietz.

Via social media en instanties krijg je legio opvoedtips onder ogen. Time-out, time-in, straffen, belonen... Maar wist je hoe krachtig je taalgebruik is bij de opvoeding? Je kunt je kind een rotgevoel geven met sarcastisch of negatief taalgebruik, maar je kunt het natuurlijk ook heel positief inzetten! Met onderstaande 8 tips zal je merken wat je allemaal kunt verbeteren aan de sfeer in huis én het zelfvertrouwen van je kind.

5+5 keer slim geregeld met kinderen

Geschreven door Patricia de Vries.

Een huishouden met kinderen is altijd in beweging. Alle gezinsleden hebben hun bezigheden en activiteiten. Hoe houd je het overzicht en hoe houd je het opgeruimd? Goede structuren en opruimgewoontes kunnen veel stress voorkomen.

Help je mee om de leuke-dingen-doe-lijst aan te vullen?

Geschreven door Ilona Visker.

Heerlijk, de zomer staat weer voor de deur. We hebben afgelopen maand met alle vrije dagen alvast een voorproefje gekregen en ik moet zeggen dat wij er als gezin heerlijk van hebben genoten. En Jij? Wat ga jij deze zomer doen met je kinderen? Deel je tip met ons.

Zo'n zorgzaam kind! Hoe fijn is dat?

Geschreven door Mariette Dietz.

Zo fijn, als onze zoon blij zegt: "Ik heb de tafel voor je gedekt, mama" of "Kijk eens, ik heb koffie gemaakt voor jou". Of als hij bij een ruzie met zijn zusje als eerste 'sorry' tegen haar zegt. Niet omdat hij spijt heeft, maar omdat hij ziet hoe naar ik dat geruzie vind. 

Zomervakantie? Samen lossen we het wel op...

Geschreven door Mariette Dietz.

Wanneer de dagen op z'n kortst zijn, beginnen mensen alvast te fantaseren over de komende zomervakantie. Wij gaan al jaren met de tent richting Zuid-Europa, en de vraag is dus niet 'wat gaan we doen?' maar 'naar welk land dit jaar?' en 'welke camping?'.

Opruimen met kinderen? Zo maak je het leuk

Geschreven door Eva Bronsveld.

Heerlijk, zo'n huis vol kinderen. Allemaal lekker aan het spelen met de Lego, de Duplo, de Kapla, stiften, poppen, strijkkralen, Playmobil, plastic boerderijdieren, Little people. Nou ja, snapt 'm wel he? Al die troep (pardon, al dat speelgoed) is soms om gek van te worden, zeker als jouw kinderen niet zo van het opruimige soort zijn. Daarom hier wat tips.

Waarom Quality Time niet werkt

Geschreven door Patricia de Vries.

Het is een rare term, 'Quality Time', vind je niet? Net alsof er ook niet-Quality Time bestaat. Wat is de definitie van tijd die geen kwaliteit heeft? Is dat de tijd die je niet 'productief' bent? Bijvoorbeeld als je een beetje aan het lummelen bent, als je zit te zappen, in de rij staat voor een kassa of stil staat in de file.