Tip van de week

Doe mee en ga lekker aan de slag met de 'Tip van de week!'

handig tips

Elke week geven we je een suggestie voor extra schoonmaak- en/of onderhoudsklussen die je steeds op deze pagina vindt. Wil je de tip van de week in je mailbox ontvangen? Schrijf je hier dan gratis in voor de tip van de week nieuwsbrief!

Tip week 1: kaarsvet op je wollen tapijt

Is er met de kerstdagen kaarsvet op je wollen tapijt gekomen? De veiligste manier is om het te verwijderen is door het kaarsvet te bevriezen, bijvoorbeeld met een zakje ijsblokjes of een kauwgom spray (verkrijgbaar bij drogist) Daarna kun je het met een mes weg schrapen en eventueel met een satehprikker weg pulken.

Tip week 51: kruiden invriezen

Je kunt je verse kruiden van kerstdiner prima invriezen in... olijfolie! Hak hiervoor de kruiden en strooi ze in een ijsblokjesbakje. Overgiet de kruiden met olijfolie en zet ze in de vriezer. Als je de olie laat smelten zijn de kruiden weer als vers (en heb je heerlijke kruidenolie). 

Tip week 50: Sprookjesachtige sfeer in donkere dagen

De dagen worden steeds korter, hoog tijd om het in huis weer wat gezelliger te maken met lampjes. Als je een flinke streng kleine kerstlampjes onder een aantal glazen stolpen verdeelt, ontstaat er een sprookjesachtige sfeer. Heb je geen stolpen, dan kun je ook vazen gebruiken.

Tip week 49: Pakpapier zonder kreukels

Heb jij ook zo'n moeite om al die rollen pakpapier netjes te houden? Je kunt ze eenvoudig en netjes rechtop opbergen in een plastic zakkenhouder van Ikea! Deze kost maar een paar euro en kun je ook eenvoudig aan de muur hangen in een kast. Nog een slimme manier is om het inpakpapier in een extra lange doos op te bergen, bijv. een laarzendoos. Zet er nog wat extra kleine doosjes in voor plakband, schaar, lint en labels. Zo heb je alles bij elkaar voor een snelle inpakklus!

Tip week 48: Opzeggen? Maak er deze week werk van.

Maak deze week een kwartiertje vrij om al je contracten, lidmaatschappen en abonnementen op een rijtje te zetten. Zijn er zaken waar je van af wilt, zeg ze dan meteen op. Op consuwijzer.nl staat nuttige informatie over opzegtermijnen en stilzwijgende verlenging. Voor opzegbrieven kun je terecht op opzeggen.nl

Tip week 47: opruimen met kinderen

November is dé maand om samen met de kinderen op te ruimen en speelgoed/boeken/spellen uit te zoeken. Er moet immers ruimte gemaakt worden voor Sinterklaascadeautjes! Kinderen kunnen zelf heel goed keuzes maken, zeker als ze weten dat hun oude spulletjes goed terecht komen. Breng ze naar de kringloop, voedselbank of een vluchtelingenopvang.

Tip week 46: zo raak je nooit meer papieren kwijt

Weet je niet waar je papieren moet laten die je pas over lange tijd nodig hebt, zoals concertkaartjes, kortingsvouchers of knipsels? Maak dan een 12-maanden map! Deze map is bedoeld voor alle papieren die je niet in je agenda kwijt kunt en die je ook geen maanden op je prikbord wilt laten hangen. Je kunt hiervoor heel goed een harmonicamap met 12 vakken gebruiken (verkrijgbaar bij iedere kantoorboekhandel).

Tip week 45: zo houd je makkelijker overzicht in je agenda

Voor beter overzicht over je agenda, is het handig om verschillende kleuren marker te gebruiken om verschillende afspraken mee te markeren. Bijvoorbeeld groen voor zakelijke afspraken, geel voor de kinderen en blauw voor jouw privé-afspraken.

Tip week 44: met deze drie tips zet je sneller een maaltijd op tafel

Het leven is al druk genoeg, daarom geven we je drie tijdbesparende kooktips, zodat je lekker snel een maaltijd op tafel kunt toveren:
• Leg een voorraad gesneden prei en paprika in de vriezer.
• Gebruik een schaar in plaats van een mes. Knip kruiden, vlees(waar), korstjes van de kaas en pitabroodjes open.
• Combineer! Gril twee kippen tegelijk en leg er eentje in de vriezer, bak ineens een kilo gehaktballen. Maak extra veel puree op maandag en gebruik deze op dinsdag voor een ovenschotel.
Bron foto: Pinterest