Hoe benut je de Organizing Agenda optimaal?

Slimme tips om je agenda je nieuwe persoonlijke assistent te maken!

Weet je, een goed jaar begint niet alleen met goede voornemens, maar ook met een agenda die echt voor je werkt. En de Organizing Agenda kan dat – als je weet hoe je ‘m slim inzet. Klaar om stap voor stap te ontdekken hoe je het maximale uit deze handige assistent haalt? Let’s dive in!

1. Vul de weekagenda in voor een overzichtelijke planning

De basis van jouw agenda begint bij de verticale weekindeling. Het leuke? Alles kan erin! Van afspraken en werkuren tot onverwachte to-do’s en zelfs je weekmenu. En voor de zzp’er is er ruimte voor gewerkte uren, onkosten en kilometers. Zo verzamel je alles op één plek.

Boodschappen: Een boodschap vergeten of is er iets op(gegaan), schrijf dit meteen op de boodschappenlijst dan vergeet je het niet. Schrijf bijvoorbeeld direct ‘melk’ op zodra er geen melk meer is. Dan hoef je niet meer zo lang na te denken over je boodschappenlijstje als je deze week boodschappen gaat doen.

Koken: Of je nu elke avond kookt of het uitbesteedt, hier is er ruimte om je weekmenu in te vullen of aan te geven wie er kookt.

Huishoudelijke klussen: De wekelijks huishoudelijke klussen kun je afvinken in het blokje ‘huishouden’, zo zie je precies wat je nog moet doen en al gedaan hebt! Onderin het blokje staan suggesties voor extra klussen.

Notities: Bij notities kun je van alles opschrijven, maar vooral de dingen die je niet wil vergeten bijvoorbeeld een tandarts afspraak maken, de btw-aangifte of een verjaardagscadeau kopen voor een collega. Dit is namelijk een bijzondere handige plek om als geheugensteuntje te gebruiken. Hier kun je vast items opschrijven die je die week wel van plan bent om te doen maar nog niet duidelijk is op welke dag en tijd je dit wilt gaan doen. Zo kun je het wel al even uit je hoofd zetten en wordt je er die week vanzelf aan herinnerd.

Voorbeeld: Ben je bij de kapper geweest en ga je om de 6 weken naar de kapper, dan zet je over 5 weken een herinnering om een afspraak te maken bij de kapper met evt. het telefoonnummer erbij. Ook handig om hier te noteren: abonnement verlengen, start verkoop seizoenskaarten of een evenement waar je misschien naar toe wilt. Zet dit als trigger bij notities zodat later (wanneer die week aanbreekt) je vanzelf het geheugensteuntje ziet en dan kunt besluiten of je er naar toe gaat of niet, wanneer je het gaat kopen/bestellen of de telefoon pakt om de afspraak te maken.

2. Voorzie vaste afspraken van stickers

Zijn er taken, afspraken of gebeurtenissen die regelmatig terugkeren, zoals verjaardagen, vrije dagen, het vuilnis buitenzetten, belastingaangifte doen of de tandarts, het consultatiebureau, de kapper, schoonheidsspecialist of dierenarts een bezoekje brengen? Maak gebruik van de handige stickers, die je achterin de Organizing Agenda vindt. Hiermee kan je vast terugkerende items eenvoudig visueel markeren en dus snel terugvinden.

stickerset

3. Plan grotere huishoudelijke klussen in met het schoonmaakschema

Vind jij het ook lastig overzicht te houden over huishoudelijke klussen, die je niet wekelijks hoeft te doen? Geen nood, met het schoonmaakschema achterin de Organizing Agenda kun je jouw tweewekelijkse, maandelijkse en halfjaarlijkse huishoudelijke klussen vooraf voor het hele jaar inplannen, zodat je er verder geen omkijken meer  naar hebt! Als je een planning hebt gemaakt, kun je dit met de herinneringsstickers aangeven in de agenda.

Tip: Wil je regelmatig handige huishoudtips ontvangen? Schrijf je in voor de Plan-Point tip van de week.

4. Personaliseer de invullijstjes

Wil je dit jaar aangrijpen om echt helemaal de touwtjes in handen te krijgen en houden? Vul dan vooral ook de pagina’s mijn persoonlijke gegevens, de jaarplanner, cadeauplanner, vakantieplanner, kerstplanner en de 12 overzichtelijke maandplanners in. Er zal daardoor voortaan niets meer aan jouw aandacht ontsnappen…

12 overzichtelijk maanplanners
In het maandoverzicht kun je de belangrijkste zaken, deadlines en uitdagingen overzichtelijk vastleggen. Of je kunt er mooie citaten noteren, sportactiviteiten bijhouden, gedenkwaardige momenten opschrijven of even snel de feestdagen raadplegen.


5. Beheer je budget met de maandelijkse budgetplanner
Voor extra overzicht in je financiën biedt de agenda een maandelijkse budgetplanner. Noteer hier elke maand hoeveel geld er binnenkomt en waaraan je het besteedt. Op die manier krijg je inzicht in je uitgavenpatroon en kun je waar nodig bijsturen, zodat je nooit voor financiële verrassingen komt te staan.

De totale inkomsten: Van je salaris, zorgtoeslag, kinderbijslag, geld voor verjaardag.
De totale uitgaven: Voor je huur, vaste lasten (energie, water), verzekeringen (auto, zorgverzekering), boodschappen, uitjes, kleding, abonnementen, mobiele telefoon , afbetaling en  spaargeld.

de organizing agenda 2020 budgetplanner

 

6. Gebruik onze handige checklists voor extra gemak

Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan? Plan-Point heeft speciaal voor jou enkele handige, kant en klare checklists in deze agenda opgenomen. Of het nu gaat om grote opruimklussen, het organiseren van een feest of het kopen van seizoensgebonden groenten en fruit: je vindt er een checklist voor, waarmee je jouw huishouden en werk nog verder kunt stroomlijnen. We hopen dat jij er je voordeel mee zal doen!

Extra Tip: Plak zelfklevende indextabjes in je agenda om belangrijke pagina’s te markeren. Zo vindt je snel de informatie die je zoekt en zijn makkelijk weer te verwijderen. O.a. te koop bij de Bruna.

Klaar voor een georganiseerd jaar?
Maak van jouw agenda een échte assistent. Begin vandaag nog en en creëer een jaar vol structuur, rust en plezier! Hier bestellen